Pravo japansko roštiljanje se odvija na hibachi roštiljima i naziva se Yakitori. Doznajte kako se roštilja na japanski način – poput samuraja
Kamado Akademija
5 najvažnijih istina o marinadama za roštilj
Svi pričaju o marinadama, pacevima, tajnim začinima. Donosimo vam stvarne provjerene činjenice što djeluje na meso i na koji način
Kako u Kamado roštilju naložiti vatru?
Pečenje u kamado roštilju vrši se ugljenom pa je prva stvar koju treba učiniti, dakako, ložište napuniti ugljenom. Kako biste iz svog kamada izvukli maksimalnu svestranost, ali i temperaturnu stabilnost, potrebno je prije svega moći kontrolirati protočnost zraka. Zato je bitno obratiti pozornost na nekoliko stvari. Koji ugljen izabrati? Ugljen […]
Kako i gdje pronaći vrhunski ugljen za roštilj, ali i prepoznati – loš?
Vrhunsko roštiljanje zahtjeva i vrhunski ugljen – probrali smo najbolje ugljene iz Paragvaja, Argentine, Kube i naših krajeva. Doznajte u čemu je razlika
Recept za pravi vojnički grah povodom 1. svibnja
Rene Bakalović je pronašao stari recept iz “vojničke” kuharice” i otkrio kako se priprema pravi vojnički grah kojeg spremite povodom 1. svibnja
Kako odabrati Kamado roštilj
Kako odabrati kamado roštilj ćete doznati ako pročitate smjernice na što treba obrati pozornost – na kvalitetu keramike, dodatnu opremu, rešetke i deflektore
Što je Kamado tehnologija roštilja
Kamado tehnologija roštilja zasnovana je na posebnoj keramici, pa se brzo zagrijava te troši jako malo ugljena, nije potrebno dodavati vlagu, hrana ostaje sočna, a i roštilj se brže priprema
Digitalni bežični bluetooth termometar za Kamado Roštilje
Uz digitalni bežični Kamado termometar s dvije sonde ispecite savršeno meso. Idealno za višesatno pečenje na polako
Ovo morate pročitati – Kamado je nastao prije 2.500 godina!
Kamado roštilji su nastali prije 2500 godina u Kini kao uređaji za kuhanje riže, ali pravi kamado je nastao u Japanu
Od Beckhama do chefa s Michelinovim zvjezdicama: Kamado roštilj je statusni simbol
Sve poznate face roštiljaju na kamado roštiljima. Od velkih zvijeza poput Davida Bechama pa do onih drugih Michelinovih u kuhinji. Jednostavno, ukoliko volite hranu, morate voljeti i kamado roštilje