Rib-eye odrezak s roštilja
Course: Kamado Akademija, ReceptiCuisine: meso, BBQ, rib-eyeDifficulty: Srednje složenoServings
4
servingsPriprema
10
minutesVrijeme pečenja
10
minutesOdmaranje
10
minutaPriprema Kamada
30
minutaUkupno vrijeme
20
minutesDonosimo vam recept kako pripremiti rib-eye, t-bone i drugo meso na roštilju. Pripazite na temperaturu i vrijeme pečenja
Sastojci
Rib-eye odrezak – oko 500 g po osobi
maslinovo ulje
kajenski papar
papar
krupna morska sol
20 g maslaca
Postupak
- Odrezak ostaviti temperirati na sobnoj temperaturi.
- Odrezak namažite uljem, mješavinom soli i običnog papra, te kajenskog papra ako želite malo ljući okus.
- Kamado pripremite s rešetkom od lijevanog željeza, koja će ostaviti poznate “gril” oznake na mesu. Kamado treba upaliti s malo ugljena, jer se odrezak brzo ispeče. Rešetku treba postaviti direktno iznad žara u kamado.
- Rešetku obrišite i istrljajte čeličnom četkom. Rešetka mora biti čista. Kamado zagrijte na 300 °C.
- Stavite odrezak na rešetku i zatvorite kamado.
- Nakon 2 – 3 minute zakrenite ga za 90 stupnjeva. Pecite dvije minute.
- Zatvorite kamado. Pecite još 3 – 4 minute na drugoj strani.
- Maknite sa žara, stavite na foliju, posolite krupnom soli i na odrezak stavite maslac.
- Zamotajte ga u foliju 10 minuta prije posluživanja.
Naš Grill Guru promišlja temperature i različite tehnike roštiljanja, pečenja i dimljenja. Njegovi recepti su nerijetko složeni – ali vrijede svake utrošene minute